Hai-hui

miercuri, 18 iunie 2014
Nu, nu mă gândisem vreodată să vizitez Botoşaniul. Nu ştiam decât că este departe şi că accentul lui moldovenesc este mai pronunţat decât al nostru. Nu l-am căutat vreodată pe hartă, nu l-am căutat nici pe google... Iar astăzi îmi pare sincer rău!
Destinaţia din weekend - Botoşaniul - a fost poate cea mai plăcută surpriză pe anul ăsta. Un oraş atât de liniştit şi de frumos, cu împrejurimi atât de prietenoase, încât mi s-a părut o amară amăgire să-l avem gazdă pentru doar pentru puţine ore. Un oraş cu verdeaţă, străzi curate, tramvaie frumoase, arteziene, parcuri... Cu un splendid centru vechi... Cu muzică bună şi oameni frumoşi.
https://www.facebook.com/IntreNoiFieVorba
E drept că vizita a fost scurtă, poate prea scurtă pentru a fi vreme să-mi schimbe cineva sau ceva impresia bună. Starea euforică. Dar am rămas cu dorinţa aia sfredelitoare de a mai vizita încă o dată oraşul, de a-l străbate la pas, de a-l poza în amănunt...
Am ajuns la Botoşani datorită & împreună cu Nicoleta Onofrei şi Marius Grama. Doi tineri poeţi debutanţi, premiaţi anul trecut la Concursului Național de Poezie ”Porni Luceafărul...”, care au fost invitaţi anul acesta să îşi lansezeze volumele de debut la Ipoteşti, acasă la Eminescu. Despre ei sper să vă mai povestesc multe pe viitor. La fel şi despre preafrumoasele oraşe ale Moldovei...

2 comentarii:

  1. Hei hai hui :)
    Am fost prin Botoșani acum mulți ani, într-o excursie pe biciclete, dar nu am văzut prea multe din oraș. Era sâmbătă după-amiaza și peste tot era închis. E drept că fiind grup relativ mare nici nu mi-am permis să stau să vizitez ci am făcut doar o pauză de înghețată într-un parc și apoi am plecat să găsim un loc să punem cortul (în afara orașului)

    PS: Nu știam că avem cunoștințe comune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi noi tot sâmbătă după-amiază am ajuns şi era la fel de închis. Dar am găsit parcuri de vizitat, străzi frumoase şi vreme exact opusă ploilor care se prevesteau pe acolo.

      În altă ordine de idei, avem multe cunoştinţe comune noi :)

      Ștergere